Кои са факторите, които влияят върху обема на въздуха на аксиалния вентилатор?

- 2021-04-02-

Аксиален вентилатор с 180 градусов изход за въздух, линеен входящ въздух, относително прост механизъм, стабилен и надежден, ниска консумация на енергия, бързо разсейване на топлината, много клиенти първо разглеждат продукта с ефективност на разсейване на топлината при избора и се надяват, че обемът на въздуха е голям и разсейването на топлината е бързо. И така, кои са факторите, които влияят върху обема на въздуха на аксиалния вентилатор?


Колкото по-голям е обемът на въздуха на аксиалния вентилатор, толкова по-голямо е поглъщането на топлина от студения въздух и колкото повече топлина може да се отнеме при прехвърляне на въздушния поток, толкова по-очевиден е ефектът на разсейване на топлината, но колкото по-голям е обемът на въздуха, колкото по-ниско е налягането на вятъра, така че разстоянието на издухване е по-малко, това също влияе на ефекта на разсейване на топлината. Основните фактори, влияещи върху аксиалния вентилатор, се определят от скоростта, броя на лопатките, консумацията на енергия, налягането на вятъра, ъгъла на наклона, височината и диаметъра.


Когато структурата на аксиалния вентилатор на потока е фиксирана, скоростта се променя синхронно с промяната на работното напрежение. Скоростта на аксиалния вентилатор на потока може да бъде измерена чрез вътрешен сигнал за скорост или външно. Когато избирате, ако обемът на въздуха е почти същият, можете да изберете ниска скорост Малко, шумът ще бъде относително малък.