Характеристики на аксиалните вентилатори

- 2021-04-02-

В много области на националната икономика, особено в петролната, химическата, хладилната, енергийната, минната и металургичната индустрии, компресорите се използват широко, за да се увеличи налягането на технологичните газове и транспортните газове. Сред различните компресори компресорите с аксиален поток имат предимствата на висока ефективност, голям поток, леко тегло и малки размери. Следователно, в големите предприятия за рафиниране на нефт, регенераторът на устройството за каталитичен крекинг изисква голямо количество въздух и ниско налягане за изгаряне. Високи, повечето използват аксиални компресори.



Днес ние разбираме характеристиките на аксиалните вентилатори:


(1) Влиянието на промените в температурата и влажността на входящия въздух на аксиалния вентилатор на потока върху потока е в съответствие с уравнението за състоянието на газа. В действителното производство стойността на промяната може също да бъде сравнена и проверена чрез позоваване на данните за калибриране на линията на пренапрежение.


(2) Тъй като вентилаторът с аксиален поток главно разчита на разширяването на налягането на каскадата, за да увеличи налягането на газа, ъгълът на въздушната атака е много чувствителен към работата на каскадата. В практическите приложения ъгълът на атака на въздушния поток обикновено се променя чрез промяна на ъгъла на неподвижната каскада на острието (т.нар. Ъгъл на неподвижното острие), така че обемът на въздуха на устройството да се променя, за да се регулира обемът на въздуха , така че да се намали консумацията на енергия при предпоставка за спазване на технологичните изисквания. .


(3) Формата на лопатките на движещите се и неподвижните лопатки на аксиалния вятър на вятъра определя степента на съотношение на налягане и ефективността на каскадата и определя общата производителност на вентилатора. Понастоящем повечето движещи се и статични лопатки на вентилаторите с аксиален поток са проектирани с троен поток и ефективността на цялата машина е относително висока. Въпреки това, поради високата точност, ако външните смущаващи фактори причинят повреда на острието или замърсяване на острието, т.е. ако формата на острието се промени, степента на компресия и ефективността на компресора ще намалеят, а замърсяването на лопатките също ще доведе до работа обхват на аксиалния вентилатор Стесняване, в краен случай това ще повлияе на динамичния баланс на системата на вала и ще причини авария при изключване.